woensdag 29 mei 2013

De Ooggetuige - Simone van der Vlught


Een typisch geval van een één-dag-in-de-trein- reis-boek. Ik ben begonnen met lezen in de trein van Barneveld naar Amersfoort en had 'm uit op de terugweg. Het boek heeft iets meer dan honderd pagina's en is rete spannend!

Manon Jonker is getuige van een roofoverval bij een juwelier. Ze overleeft het doordat de overvallers denken dat ze blind is. Wanneer de daders erachter komen dat Manon alleen slechtziend is, volgen er een paar beangstigende confrontaties.

Door het hele verhaal heen heb je verschillende daders. Eerst denk je dat het een onbekende is, daarna weer niet, dan verdenk je haar collega's en dan haar vrienden. Pas op de allerlaatste bladzijden valt het kwartje en roep je heel hard: "ik wist het wel!". Simone kan je zo lekker in een verhaal zuigen en laat je daarna niet meer los. 

Het meest indrukwekkende aan dit boek vond ik hoe je door de ogen van de hoofdpersoon keek. Namelijk niet zo goed, ze is slechtziend. Maar je krijgt wel een uitgebreide beschrijving over wat ze ruikt, voelt en hoort. Zo krijg je toch een beeld van hoe het is als je niet zo veel kan zien. Dit aspect gaf echt een extra'tje aan het boek.

Conclusie: ik moet meer boeken van Simone gaan lezen, ze schrijft echt te gek!

Cijfer: (7/10)

2 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd! Ik heb deze nog niet gelezen, maar ben wel fan van boeken van Simone. Ze zijn heerlijk inderdaad (:

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...