vrijdag 31 mei 2013

Grote droom van een kleine juf


Ik kreeg onlangs een mailtje van WTC waarbij ze mij vroegen wat ik zou doen met een reischeck van 750 euro. Toen dacht ik gelijk aan Zuid-Afrika.

Marcel is een aantal jaren terug naar Afrika geweest om daar een opvangtehuis voor kinderen te bouwen. Hij heeft daar zoveel dingen mogen zien die hem ontzettend hebben veranderd. Mensen met aids die verstoten worden uit hun familie of de stam en kinderen zonder ouders. Gelukkig heeft hij ook hele mooie dingen mogen doen en meemaken. Hij heeft gevoetbald, gespeeld en geknuffeld met de kids, hij mocht de baby's verzorgen en heeft een speeltuin gebouwd voor alle kinderen van dat Township (een dorpje gebouwd uit golfplaten).

Wat ik ooit nog wil doen met mijn bevoegdheid is les gaan geven aan deze kinderen. De opleiding tot juf is denk ik de beste keuze die ik ooit heb gemaakt, want ik ben zo gelukkig als ik voor de klas sta. Hoe mooi zou het zijn als ik zo meteen met mijn kennis deze kinderen een stapje verder kan helpen in hun ontwikkeling?

Dus het antwoord is heel makkelijk op de vraag wat ik zou doen met dat geld: mijn spullen pakken en gaan lesgeven in Afrika.

Wel moet ik nog ruim twee jaar naar school voordat ik zo'n stap zou kunnen maken. Ik ben nog jong en moet nog ontzettend veel leren. Gelukkig mag ik altijd blijven dromen, en wie weet, komt deze droom ooit nog wel een keer uit.

9 opmerkingen:

 1. Ik heb 'm ook gehad en kan echt níet kiezen wat ik zou willen. Te veel opties en ik wil eigenlijk alles wel, waaronder Afrika.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de mail ook gehad, Ik ben nog aan het nadenken wat ik echt graag wil,, new york, hollywood,, afrika.. .CAN'T CHOOSE!!:)

  Maar Afrika staat denk ik bij mij ook wel een beetje bovenaan,, Altijd al eens daar heen willen gaan,, niet voor maar 2 weken, maar 2 maanden ofzo.. hmm..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Eva!
  Wellicht een klein beginnetje, en iets wat je nu ook al kunt doen: leiding zijn op een superleuk kinderkamp in Nederland, voor kids die anders niet op vakantie kunnen!
  www.vakantiekind.nl =)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie droom. En ik heb m ook gehad, zou alleen mijn god niet weten waar ik heen wil.. overal?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, er zijn zoveel plekken die ik nog zou willen zien :)

   Verwijderen
 5. Mooi doel om eventueel naartoe te werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie droom! Hopen dat het ooit werkelijkheid mag worden!


  Shanna
  http://thesparklesofhappiness.tumblr.com/

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...