maandag 19 augustus 2013

Het perfecte juffenpakje


Ik keek vanmorgen in mijn agenda en zag tot grote schrik dat ik over twee weken al terug moet naar school. Dat betekent dat ik nog twee weken fulltime moet werken en dan weer fulltime moet leren. Bah, volwassen worden is toch niet zo leuk als ik dacht...

Maar dat even terzijde, want naar school gaan heeft ook zijn leuke kanten!

Als juf moet ik autoriteit uitstralen. Ik kan niet meer in m'n t-shirt met print voor de klas staan, de kinderen zien me al aankomen. "Juf, wat staat er op je shirt?" "Euh, ik kan het niet betalen om van New York te houden". Ze zullen je allemaal in je gezicht uitlachen en het hele jaar krijg je te horen dat je blut of arm bent. Niet het goede voorbeeld om aan pre-pubers te geven.

Maar wat moet ik dan wel aan? Ik loop niet graag in een pantalon want dan voel ik me veel te oud en een geruite jurk is ook niet echt mijn ding. Gelukkig kijk ik genoeg series over scholen waar ik mijn inspiratie vandaan kan halen. Want in Glee, Once Upon a Time en Pretty Little Liars zitten goed geklede juffen verstopt! En goed geklede juffen, shoppen bij Esprit.

Miss Mary Margeret is een kleuter juf en een prinses tegelijk, maar dat weet ze in het eerste seizoen nog niet. Ik vind Ginnifer Goodwin echt een prachtige vrouw! Er zijn maar weinig vrouwen waarbij kort haar zo mooi staat. Haar kledingstijl in de serie is exact zoals de juffen er tegenwoordig bijlopen. De combinatie van de kanten blouse en de blauwe cardigan spreekt mij heel erg aan. Niet uitdagend ondanks het kant, maar ook zeker niet te saai.
1. Witte Blouse €60,- / licht doorzichtige blouse van chiffon 
2. Donkerblauwe Cardigan €50,- / fijn gebreid vest van viscose 
3. Donkerblauwe Pantalon €70,- / een 28 inch katoenen broek 

Miss Pillsbury is een geweldige decaan op William McKinley High met een klein beetje smetvrees. Haar personage is zo vrolijk en enthousiast! Het liefst zou ik zo ook altijd voor de klas staan. Jammer genoeg moet je in real life nog wel eens boos worden. Als ik mocht kiezen, koos is voor haar kledingstijl. Maar als arme student kan ik alleen maar dromen van een garderobe als dat zij heeft.1. Wit T-shirt €25,- / een vlot polyester Jersey T-shirt
2. Blauwe rok  €60,- / een highwaist kokerrok in irisblauw
3. Blauwe Blazer €140,-  / prachtige single blazer in irisblauw
4. Sjaal €50,- / met ornamenten van licht zijde

Mrs Montgomery is niet alleen de collega van de vriend van haar dochter (!) maar ook nog een gewaardeerde Engels lerares. Wat ben ik blij dat ze een vrouw hebben gekozen voor deze rol in plaats van een skelet. Juffen die mama's zijn hoeven helemaal niet meer is maatje xs te passen. Ella kleed zich in de serie erg leuk met veel chiffon blousjes en blazers, maar ook gewoon een spijkerbroek. Daar houd ik wel van.


1. Donkerrood shirt €26,- / een jersey met half lange mouwen en een ronde hals in imperial red
2. Zwarte blazer €140,- / single blazer met een mooie afwerking 
3. Armband €16,- / bijouterie van leer en textiel 

Ik heb weer genoeg inspiratie opgedaan voor aankomend jaar. Ga ik voor chique dan kies is Miss Pillsbury, heb ik een kleutergroep dan kies ik voor Miss Mary Margeret en sta ik voor de hogere groepen dan kies is voor Mrs. Montgomery.

Heb jij nog een bepaalde kledingstijl bij het beroep dat je beoefend/leert? 


4 opmerkingen:

  1. Leuk artikel, dat laatste setje is zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gek is dat eigenlijk he, dat als je dan zo volwassen begint te worden je je ineens op een bepaalde manier moet gaan kleden. Maar stiekem ook heel leuk, vind ik. Moet je je voorstellen dat je elke dag zulke mooie kleding draagt :) Voor mijn werk mag ik aan wat ik zelf leuk vind, als het maar een beetje representatief is. T-shirts met print mogen wel, maar zelf combineer ik dat dan graag met een nette blazer bijvoorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk artikel. Ik ben ook juf en vind het 's ochtends ook niet gemakkelijk om iets uit de kast te trekken. Meestal ga ik voor jurkjes eigenlijk, daar voel ik me het fijnst in. Ik heb wel altijd een probleem met het schoeisel in de lente. Als het regent doe ik graag sneakers aan ipv ballerina's want dan worden mijn voeten niet nat. Helaas zijn sneakers niet het meest volwassen schoeisel ter wereld.

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...