woensdag 21 augustus 2013

LIVRE: Verloren in de nacht - Eileen CarrVeronica Osborne heeft vanwege haar agressieve vader al heel wat met de politie te maken gehad. Dus wanneer de lange, breedgeschouderde brigadier Zach McKnight voor haar deur staat, is ze voorbereid op zo n beetje alles. Behalve op het nieuws dat haar geliefde broer Max, die twintig jaar geleden verdween, al evenzoveel jaren dood blijkt te zijn.  De geesten uit Max verleden doen hun uiterste best de waarheid verborgen te houden, terwijl een andere, meer sinistere kracht er juist alles voor over heeft om de waarheid te achterhalen. Hoe ver gaat een moordenaar om zijn wraak te nemen? En kan Zach hem tegenhouden, voordat hij de vrouw van wie hij begint te houden zal aanvallen?

Eileen Carr heeft een heerlijke manier van schrijven; duidelijk en makkelijke taal. Ik had twee boeken meegenomen op vakantie, beide thrillers, en dit boek beviel me het beste. Op je vakantie wil je geen zwaar literaire stukken lezen met allemaal moeilijke wendingen. Bij Verloren in de nacht weet je op de helft al wie de moordenaar is, maar nog niet of hij zijn klus gaat afmaken. Dat maakt het zo spannend.

Omdat het een romantische thriller is weet je ook al vanaf het begin dat de politieagent verliefd wordt op het meisje, maar dat stoorde me niet. Veroncica beet lekker van zich af en ik houd wel van een vrouw die zich niet het bed in laat verleiden met mooie puppy ogen. Ondanks het goddelijke uiterlijk van Zach kreeg ik toch meer sympathie voor hem naarmate het verhaal vorderde. 

Het is geen boek voor mensen met een zwakke maag, af en toe vond ik het tegen "ranzig" aanzitten. Maar dat vond ik ook van sommige stukjes in de Hongerspelen ook, en uiteindelijk maakt dat het boek niet slechter. Verloren in de nacht is zeker een aanrader voor de mensen (die net als ik) ook erg houden van spannend, maar niet te eng.


Cijfer (7/10)

3 opmerkingen:

 1. Klinkt best goed! Wel zo'n boek dat ik meeneem als hij een keer voor €5 of €7 ergens in de bakken ligt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan heb je geluk, hij ligt voor zeven euries bij de Bruna :).

   Verwijderen
 2. Lijkt een goed boek! Zoals je zegt lees ik op vakantie ook graag iets dat makkelijk doorleest.

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...