zondag 15 september 2013

Critique de Film: Hannibal Lecter


Er is niets lekkerder dan na een zware eerste paar schoolweken op zondagavond op de bank een filmpje te kijken. Eindelijk rust! Marcel en ik hebben dat nu een maand op zondag gedaan en deze maand was Hannibal Maand!

Er zijn vier films gemaakt over Hannibal: the Red Dragon, The Silence of the lambs, Hannibal en Hannibal Rising geschreven naar de wereldbekende boeken van Thomas Harris.

Maar potjandriedubbeltjes, wat zijn deze films spannend! Soms zelfs een beetje vies, maar wel geniaal gespeeld en fantastische verhaallijn! Deze films gaan over de psychopaat Hannibal,  Hannibal the Cannibal wordt hij ook wel genoemd. Deze man is rete slim en daarom vraagt de FBI hem om mee te helpen in de zoektocht naar verschillende seriemoordenaars. 

Je moet de films kijken in de volgorde van de boeken want wij hebben eerst The Silence of the lambs gezien, daarna Hannibal en daarna the Red Dragon en dat was toch wel een beetje verwarrend. Ik raad je aan om te beginnen met the Red Dragon, zo snap je ook de rode draad die door de films loopt.

Red Dragon (2002)
Dr. Hannibal Lecter is achter zijn façade een moordende psychopaat. Nadat FBI-agent Will Graham erin is geslaagd hem te arresteren, gaat hij na een aantal jaar met tegenzin achter een andere moordende man aan: De seriemoordenaar 'De Tandenfee' slacht hele gezinnen af. Ten einde raad roept hij de hulp in van Dr. Hannibal Lecter, alleen is Hannibal niet erg gewillig om Graham te helpen bij zijn zoektocht.

Persoonlijk vond ik dit niet de beste van de drie. Ik heb hiervan ook het boek gelezen en toen zweette ik echt peentjes, maar de film was niet zo spectaculair als de andere twee. Maargoed, spanning moet je opbouwen natuurlijk!

The Silence of the lambs (1991)
Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

Aan het einde van de eerste film wordt Clarice al aangekondigd en je weet aan de reactie van Hannibal te zien, dat er iets speciaals gaat gebeuren. Ik ben dol op oude films die rond die tijd zijn gemaakt en ook deze viel goed in de smaak! Dat heerlijk country accent van Clarice en dan de dure taal van Lecter, de stiekeme romance, geweldig!

Hannibal (2001)
Na de ontsnapping uit z'n inrichting is seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter inmiddels al jaren ondergedoken in Florence. Een oud-slachtoffer van Lecter probeert hem terug te lokken naar Amerika, om wraak te kunnen nemen. Hij gebruikt hiervoor het enige waar Lecter in geïnteresseerd is: FBI-agente Clarice Sterling.

Het enige jammere vond ik dat ze een andere Clarice Sterling hebben gebruikt dan in de film hiervoor. Dat was dan ook het minpuntje, voor de rest heb ik mijn nagels tot het leven afgekluifd, zo spannend vond ik het! Deze film is de meest spannende en ranzigste van alle drie en maakt het stiekem daarom ook wel het beste.

Hannibal Rising (2007)
Prequel voor Red Dragon met het verhaal over de jeugdjaren van Hannibal Lecter, van zijn kindertijd in Litouwen via zijn levensperiode in Frankrijk tot aan zijn ondergang in de V.S. Getoond wordt onder andere hoe traumatische gebeurtenissen in zijn kinderjaren invloed op hem hadden

Wij hebben deze niet gezien omdat het ons mega stoorde dat Antony Hopkins er niet in speelde. Zeer kieskeurige mensen zijn wij.

Al bij al geef ik deze serie films een dikke 8/10! Mega spannend, super gaaf verhaal en heerlijke entertainment.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb volgens mij één hele film ervan gezien (dat hij hersenen opeet?). Ik vond het erg goed! Het lijkt zo echt dat ik 's nachts haast niet van kon slapen haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. Alle vragen staan in het nieuwste bericht op mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...