zaterdag 21 september 2013

Het beste remedie


Er zijn een aantal kwaaltjes die maar blijven terugkomen. Waar een dokter geen medicijn voor heeft en waar een psycholoog nog steeds het antwoord niet op weet... (oké, dat is een beetje overdreven, maar wel een spannende inleiding!)

De eerste weken van het tweede jaar HBO zijn pittig. Docenten die denken dat je alles na één keer zeggen  wel snapt, die verwachten dat je naar elke les komt en die moeilijke taal in de powerpoint presentatie zetten zodat je wel moet opletten om er wat van te begrijpen. Daar is een remedie voor. 

Of ... je werk die in een keer 360 graden omdraait. Je moet opeens opnieuw leren werken. Soms vraag ik me echt af of ze wel weten wat studeren is, hoeveel tijd daar inzit. Dat je niet van een student kan verwachten dat ze op een doordeweekse avond om vijf uur klaar kan staan als ze college heeft tot vijf uur. En dat, wanneer je in een chaotische bui vergeten bent vrij te vragen en ruilt met een collega, ze nog van je verwachten dat je vier weken van te voren weet wat je volgende maand zaterdag middag gaat doen. Ook hier is een remedie voor.

En als je dan ook nog te horen krijgt dat je lieve oma in haar slaap is heen gegaan... 

Is daar wel een remedie voor?

Soms is er geen remedie voor de pijn die je voelt in je hart, maar  is de pijn wel te verzachten. Ik heb gisteravond geleerd dat alle negativiteit van deze week om is te draaien in positieve vibes. (Helemaal als je met je beste vriendin op een terras zit met een glaasje wijn. En de avond uiteindelijk uitmond in een feestje waarbij je even mag vergeten wat er allemaal speelt en alleen maar hoeft te dansen)

En soms zegt alles in je lijf dat je  maar beter thuis moet blijven om jezelf de hele dag in je bed te verstoppen. Mijn tip: negeer deze monsters in je brein en ga dingen doen waar jij van houdt. Ik beloof dat je de volgende dag minder bergen op het pad van je avontuur, die het leven heet, ziet en meer uitdagingen. 

Let's do this!

Dr. Eva (grinnik)

5 opmerkingen:

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...