dinsdag 8 oktober 2013

LIVRE: Stad van Beenderen - Cassandra Clare


Clary ziet tijdens een rustig avondje in de club een groep jongeren een kast inlopen. De nieuwsgierigheid naar deze vreemd getatoeëerde mensen wordt haar de baas en ze opent de kastdeur. Hier ziet ze voor haar ogen iemand vermoord worden. De jongen met gouden ogen ontdekt dat ze daar zit verscholen en het groepje verdwijnt opeens. De dagen daarna ziet Clary overal de jongen met de gouden ogen. Wie is die jongen en wat moet hij van haar? Clary beseft nog niet wat haar te wachten staat en loopt op de jongen af. Jace neemt haar mee door zijn wereld vol gevaar en Clary wordt volledig opgeslokt door de wereld van de schaduwjagers. Ze ziet haar eerste demon en verliest haar moeder aan de gevaarlijkste schaduwjager in eeuwen, Valentijn. Zal ze haar moeder ooit nog terugvinden? En waarom is Jace zo mooi?

Bijzonder gaaf verhaal wat je niet echt kan vergelijken met een bestaand concept. Het is weer zo totaal anders dan de usual verhalen over demonjagers. Jace is net zo mooi als Jacob (of Edward, maar ik ben overduidelijk team Jacob) en Clary is net zo strijdlustig als Katniss. Dit is ook zeker een van de punten wat dit verhaal zo speciaal maakt, de karaktervorming van de personages.

Wat ik minder vond was de trage opbouw van het verhaal. Dit kan ook komen omdat het lang duurde voordat ik echt in het verhaal zat. Ik zat vast bij wat een cilinder nou was en kon niet verder in het boek. Gelukkig zijn er behulpzame mensen op Goodreads die je graag verder willen helpen in een fantasie blokkade. Volgens hen moest ik een cilinder zien als een toverstok of een soort staak.

Een dikke aanrader voor YA en Fantasy fans. Eén klein ding; laat je vooral niet afschrikken door het feit dat niets je bekend voor komt of niet duidelijk is, dit wordt in de loop van het verhaal helemaal goed gemaakt.

City of Bones is mega spannend, mega romantisch met een verrassende twist.

Cijfer (7,5/10)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...