woensdag 4 maart 2015

LIVRE: De Rijziger - Diana Gabaldon


De achttiende eeuw, een wereld vol oorlog, romantiek en heldendaden, maar ook een tijd van grote ontdekkingen en onvergetelijke personages. Diana Gabaldon vertelt een verhaal vol passie en avonturen, dat inmiddels miljoenen lezers wereldwijd geboeid houdt. De indrukwekkende vertelkracht van Diana Gabaldon heeft inmiddels de harten gestolen van vele miljoenen lezers over de gehele wereld. In de Reiziger-cyclus vertelt ze het verhaal van de verpleegster Claire Randall die in het Schotland van de achttiende eeuw belandt en daar betrokken raakt bij de Schotse opstand tegen de Engelsen – en de liefde van haar leven ontmoet, de Hooglander James Fraser. (bron: bol.com)

Het boek begint met de tweede huwelijksreis van Claire en haar man Frank naar Inverness in Schotland. Hij heeft een grote passie voor zijn voorgeschiedenis en deze reis stond dan ook een klein beetje ik het teken van de stamboom van Frank. Als ze op een avond een ritueel bijwonen bij de Gcraigh na dun - magische stenen cirkel - is Claire gebiologeerd. Ze besluit de volgende dag terug te gaan en wanneer ze de steen aanraakt, verdwijnt ze. Ze komt terecht in het Schotland van de 17e eeuw. Omdat er een oorlog woedt tussen de Engelsen en de Schotten wordt ze in eerste instantie door niemand vertrouwd. Ze is een echte Sassenach. Maar dan ontmoet ze Jamie Fraser. Het meest sexy personage ooit!

Ik vind de Rijziger van Diana Gabaldon een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik werd volledig in het verhaal gezogen en kon er soms in geen mogelijkheid uitkomen. Het boek bestaat uit meer dan achthonderd pagina's, maar toch heb ik het binnen een week uitgelezen. Tijdens deze periode was ik een echte nachtbraker en heb ik maar weinig uren geslapen. Het verhaal heeft ongekende spannende momenten, romantische gebaren die je hart doen verwarmen en seksscènes die je oren rood doen kleuren. Zo ontzettend gevarieerd en goed was dit verhaal. Het was dan ook niet gek dat ik na het lezen van de laatste bladzijde gemixte gevoelens had. Blij dat het verhaal met een prachtige cliffhanger eindigt, maar ook ontzet dat het prachtige avontuur van Jamie en Claire tot een einde is gekomen ( gelukkig heeft Diana maar liefs acht boeken geschreven over deze geweldige personages, thank god!)

Ben je nog niet overtuigd? Kijk dan de eerste afleveringen van de serie Outlander en laat je meeslepen in het romantische en gevaarlijke Schotland van de 17e eeuw.

Q: wanneer waren jullie zo ontzettend gelukkig met een boek?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...