zondag 24 maart 2013

Een dag uit het leven van een pabo-student.

Jullie hebben al tig verhalen gehoord over mijn stage avonturen maar ik heb jullie nooit echt verteld hoe het is om college's te volgen over lesgeven en hoe mijn leventje eruit ziet op de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. Gewoon een dag uit het leven van een pabo-student.
Als ik geluk heb rol ik pas om een uur of acht mijn bed uit om dan wakker te worden onder de douche. Een half uur later sta ik voor de spiegel en knijp het laatste beetje BB cream uit het flesje met de gedachte dat ik morgen ook wel weer "het laatste beetje" eruit zal knijpen en smeer het op m'n gezicht. Stoot eerst mijn teen tegen de bed rand en laat dan mijn tandenborstel vallen voordat ik begin aan het ontbijt. Bruin grof volkoren brood met Panda Pindakaas (heet nu trouwens Helaes Pindakaas, maar die naam vind ik niet leuk). Kom er naar verloop van tijd achter dat ik nog twee minuten heb om de trein te halen en ga als een kip zonder kop op de fiets.

Metro mee, krant lezen, hoofdstuk uit m'n boek lezen, de trein uit, de bus in, de bus uit, peuk roken en de lift in naar de derde verdieping. 'Goedemorgen!'

'We starten de dag vandaag met Rekenen-Wiskunde en Didactiek voor de bovenbouw en we gaan het vandaag hebben over reken strategieën en de drie niveaus van realistisch reken-wiskunde-onderwijs, de reconstructiedidactiek.' Vertelt onze geliefde docent terwijl ik ondertussen mijn notebook installeer en alle blogs check. 'dat was het voor vandaag, lees de hoofdstukken door die op de power-point staan voor de volgende bijeenkomst.' 'Wat?! Zijn die twee uren nu al voorbij?'

Twintig minuten pauze na twee uur les betekend koffie, koek en Camel Activate. Verhalen van m'n klasgenoten aanhoren en door naar de volgende les. Beeldende vorming.
'Als ik muziek hoor, dan wil ik dansen!' Roept Mech, onze leuke maar vreemde kunst docente, wanneer ze Rihanna met Diamonds opzet. Ze verwacht nu van ons dat we onze "club moves" laten zien maar er is aan iedereen te zien dat daar niet veel behoefte aan is. Toch weet ze de hele klas aan het dansen te krijgen totdat ze de verlossende woorden uitspreekt. 'Zo jongen, jullie mogen weer gaan zitten hoor. Dit noemen ze een gouden les opening, bij welke werkvorm zou dit passen?' De lessen BVO zijn nooit saai maar ze zijn wel altijd een beetje gek.

Lunchen bij Kings of Ribs op het Eemplein omdat we toch twee tussenuren hebben. Zitten we daar als enig vrouwelijk geslacht ons te verorberden aan kip met friet. "Omdat Kapsalon wel een beetje teveel van het goede is."

Het laatste uur hoorcollege Onderwijskunde en Pedagogiek waarbij ik One Note opstart en druk begin te typen. 'Jeetje, eigenlijk zijn de lessen op de pabo best wel interessant.' denk ik bij mezelf.

4 opmerkingen:

  1. Heel leuk artikeltje! Heel goed geschreven! Liefs, Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk, ik zit op de Ipabo in Alkmaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje, het begint weer helemaal te kriebelen. Heb 3 jaar geleden de pabo afgerond en was zó blij klaar te zijn... Maar stiekem heb ik wel eens heimwee naar die tijd, ik vond het geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...