donderdag 28 maart 2013

Wondermiddel op z'n biologisch
Ik pas sinds kort op bij een heel klein meisje Nina waarvan de moeder schoonheid specialiste is en zij vertelde mij dat mijn "wondermiddel" Purol mijn "grootste vijand" zou moeten worden. Dus ik reageerde heel erg geschokt op deze openbaring, want ik gebruik dit goedje voor ALLES. Lippen, wimpers, droge plekjes, wondjes, nog net niet voor m'n fietsketting ongeveer. 'Maar' zei ze, 'kokosolie of bijenwas is een goede oplossing voor je probleem'. Ik kreeg een heerlijke lippen balsem van Weleda mee met bijenwas en zou naar de natuur winkel gaan voor kokosolie. Bedacht ik me dat ik vorig jaar een pot had gekocht van een kilo (oké overdreven) en toen ik op de houdbaarheidsdatum keek, zou ik deze ook nog veilig tot 2015 kunnen gebruiken! 


Dat was fijn! Toen ben ik op Google gaan zoeken waarvoor het eigenlijk allemaal te gebruiken is:

 • Het werkt tegen een droge en schrale huid
 • Het haalt dode huid cellen weg
 • Het is niet op waterbasis, daarom is het langdurig actief
 • Het verlicht een jeukende huid
 • Het vermindert grote poriën
 • Het werkt tegen acné, littekens, spataderen, psoriasis en eczeem
 • En als het eindelijk lekker weer word zou je het zelfs als zonnebrandcrème kunnen gebruiken!

Oké, oké Google, je hebt je punt gemaakt maar wat zorgt er dan voor dat het zo goed werkt?
Kokosolie is een van de oudste en vertrouwdste huid moisturizer in tropische landen. Het verzacht ruwe huid en zit ook vol met anti-oxidanten die er voor zorgen dat huidweefsels versterken om rimpels te voorkomen. 
Omdat kokosolie antimicrobieel en antischimmel bevat helpt het goed tegen eczeem, acne, psoriasis en luieruitslag. Kokosolie heeft ook antioxiderende eigenschappen die helpen tegen vroegtijdige veroudering, door deze eigenschap is kokosolie ook goed te gebruiken als zonnebrandcrème. bron: Jessie

Goed goed, maar wie zegt dat antioxidanten goed zijn voor je huid?
Antioxidanten zijn stofjes die de strijd aan gaan met de vrije radicalen. Vrije radicalen zijn deeltjes die vrijkomen door de verbinding van zuurstof met je huid. Vrije radicalen zijn niet alleen slecht; ze zijn zelfs noodzakelijk voor bepaalde processen. Alleen een teveel aan vrije radicalen betekent vroegtijdige veroudering. Bron: Mens en Gezondheid
Zijn jullie overtuigd van mijn betoog? Nee? Oké, dan nu mijn ervaringen:

Ik smeerde al gedurige tijd vet op mijn huid omdat ik vaak snel last heb van schilfers maar alleen op bepaalde plekjes. Zo is mijn T-zone mega vettig maar mijn voorhoofd bij de haarlijn en mijn kaaklijk mega droog. Dus dagcrème vond ik irritant omdat je dat al gauw over je hele gezicht smeert. Ik zag alleen maar verslechtering van mijn vette huid die ook meer puistjes kreeg en mijn droge huid die droog bleef. Ik smeer nu op de plekjes waar ik last van heb en moet niet klagen. Het werkt. Ook voor m'n wimpers trouwens, die lijken nu J-Lo lang.

Oh ja! En het is biologisch, voor de hippie's, dierenliefhebbers, mensenrechtenactivisten en niet-wetende onder ons :). Een potje kost rond de acht euro, maar denk maar zo, het is een investering in een mooie toekomst.

P.S. Ik kom er nu pas achter dat je er ook mee kan koken! 

4 opmerkingen:

 1. Ziet er wel een goed product uit!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruikte wel eens kokosolie voor de kat als die schrale plekjes op de hak had! Maar zo te zien moet ik het zelf ook maar gebruiken! Want ik heb ook een vettige voorhoofd, maar de rest is echt kurk droog!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat klinkt als een wondermiddeltje! ben ik wel voor te vinden zo natuurlijke producten ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er echt een heel fijn product uit! Liefs, Laura

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...