woensdag 24 april 2013

LIVRE: Taboe - Casey Hill


Forensisch onderzoeker Reilly Steel, opgeleid aan de fbi Academy in Quantico en geboren en getogen in het bruisende San Francisco, vindt Dublin maar een saaie stad. Ze is naar Ierland gegaan om het Ierse forensisch laboratorium de eenentwintigste eeuw binnen te loodsen, en om een oogje te houden op haar vader, die steeds vaker zijn toevlucht zoekt tot de drank. Wanneer een jonge man en vrouw dood worden aangetroffen in een appartement, lijkt alles erop te wijzen dat ze samen zelfmoord hebben gepleegd. Als er meer lijken worden gevonden beseft het team dat er een gestoorde moordenaar aan het werk is, iemand die de laatste taboes van onze samenleving aan z'n laars lapt…

Reilly vind Dublin maar koud en grauw en kan niet bedenken waarom haar vader hier zo graag weer naar terug wilde. Ze mist het strand en de zee en de spanning en sensatie bij de FBI. Totdat ze op een dag een gruwelijke moord ontdekt. Een broer en een zus waarvan het lijkt dat ze samen zelfmoord hebben gepleegd. Steeds ontdekken ze meer rare moorden en komen erachter dat ze met een seriemoordenaar te maken hebben. Eentje die geobsedeerd is door Freud en die geen taboe te gek vind.

WAUW wat een spannend en gaaf boek! Ik lees eigenlijk niet zoveel thrillers, maar deze lag voor vijf euro in de boekenwinkel, dus die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Het boek was van een nieuwe schrijver (schrijvers eigenlijk) en was vergelijkbaar met de boeken van Kathy Reighs (van de boeken van Bones) en Karin Slaughter. Ik natuurlijk super benieuwd en vol enthousiasme begonnen en het is geen seconden tegengevallen. Het is spannend, eng, een klein beetje cru maar ook psychologisch want door de moorden ga je samen met Reilly terug naar haar jeugd waar ze weerzinwekkende dingen heeft meegemaakt.

Houd jij wel van een spannende thriller? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

cijfer: 8/10


♥|bloglovin'|facebook|instagram|pinterest|twitter|♥

3 opmerkingen:

 1. Dit klinkt zo goed!! Ik hou heel erg van thrillers en als ik je mening zo lees, moet ik deze echt een keer gaan lezen. Leuke recensie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind thrillers soms een beetje eng want dan neemt mijn fantasie de vrije loop met me haha
  Zo heb ik hier nog een boek van Karin Slaughter liggen maar ik heb het nog niet gelezen.
  5 euro is trouwens niet veel voor zo'n goed boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt heel spannend, volledig mijn genre!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...