maandag 13 mei 2013

Update #fitforsummer: it's going downhill

Een weekje Spanje en een weekje vakantie zorgden ervoor dat ik totaal geen tijd heb besteed aan mijn lichaam. Ik heb niet nagedacht over wat ik in mijn mond stopte en buikspieroefeningen, wat zijn dat?

Ik wil hier niet te veel bij stil staan omdat het ontzettend deprimerend is. In die drie weken dat ik buikspieroefeningen heb moeten doen heb ik in totaal een keer mijn buikspieren gedaan. Niet best dus. Nu ben ik opzoek gegaan naar goede motivaties om lekker mijn spiertjes te gaan trainen.

Trainingsschema voor buikspieroefeningen

Per oefening doe je drie setjes van 12 herhalingen, in totaal doe je drie oefeningen per dag. Dit is voor beginners. Ben je al verder gevorderd met dit soort trainingen doe vier setjes van 20 herhalingen en bouw dat op.

MA:
oefening 1: Traditional Crunch
oefening 2: Oblique V-UP
oefening 3: Pulse Up

WO:
oefening 1: Reverse Crunch
oefening 2: Side crunch
oefening 3: V-Up

VRIJ:
oefening 1: Crunch Twist
oefening 2: Superman
oefening 3: Prone Cobra

Voor afbeeldingen klik dan hier.

I Love Doutzen VSX


Speciaal voor de core laat Doutzen met haar personal trainer ons zien hoe zij haar abs traint.

Maar deze week gaan we ook bezig met onze billen!

Goede godjes, en dat is zeker wel nodig! Maar ik vind het al heel wat dat ik eindelijk ga beginnen aan de abs. Misschien dat ik een combi maak van abs en bottoms. Hier is ook weer een heel leuk filmpje over gemaakt:

En hoe je nou goed een squat moet uitvoeren.


Ik hoop dat jullie mede strijders er wat aan hebben gehad. Voor mij was het in ieder geval goed om me er een keer goed in te verdiepen. Misschien helpt dat voor jou ook?

Hoe gingen deze weken bij jullie?


Bron: 1, 2, 3

4 opmerkingen:

 1. Zucht,, ik heb ook al 3 weken lang keihard gefaald.. En dat voelt zeker deprimerend.. Maar moet toch echt wel weer een keer gemotiveerd worden om weer te gaan starten... Hmm ook maar is even op zoek naar motivatie dan..

  SUCCES!!

  Liefs, Jorienke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja heel goed. Ik heb vanaf vorige week vrijdag insanity gedaan! Errug goed! En heb de fittest overleefd, duidelijk verbetering in het aantal keer. Ik heb het gevoel dat ik slanker ben geworden (of dat met insanity zo snel kan... denk het wel), maar ik zie het nog niet. Ach, het gaat om het gevoel toch? X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Motiverende post! Zelf ben ik niet met een trainingsschema of dergelijk bezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vet schema. ik ga er gelijk mee aan de slag. btw, iedereen laat zich wel eens gaan op vakantie dont worry haha. Wat is het verschil tussen de v-ups? de normale ken ik maar oblique nog niet?

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...