maandag 17 februari 2014

Critique de Film: Februari #1

Na een wild avondje (ugh) barren vrijdag en Clash of the Coverbands zaterdag vonden Mars en ik het tijd voor even helemaal niets. Dus besloten we zondag een film marathon te houden. We hebben maar liefs drie vette films gezien: Thor II (the dark world), Assault on Wallstreet en Frozen. Tussen de bedrijven door heb ik deze week ook nog Magic Mike en Playing for Keeps gezien, dus die doen we er gewoon lekker bij!

Magic Mike (2012)

Alleen al de naam van de hoofdrolspeler (Channing Tatum) laat vrouwen harten sneller slaan. En ook bij deze film worden je ogen goed verwend. Naast de mooie wasbordjes zit er ook een verhaal in deze film. Drugs, drank en vrouwen, je zou bijna denken dat het geen chickflic is. Eigenlijk zit er een pittig verhaal in, maar dat wordt grotendeels verdoezeld door de droge humor van de acteurs. Lachen, gieren, brullen en blozen. Deze film zal het ontzettend goed doen op een girls-night-in. Wanneer kwam 2 ook alweer uit? ;)

Playing for Keeps (2012) Ook te zien op Netflix

Ik vind voetbal kijken echt helemaal niets. Dus toen mijn vriendinnetje op het idee kwam om een romantische comedy te kijken over een voetbalspeler, was ik sceptisch. Maar tegen al mijn verwachtingen in, vond ik dit echt een leuke film! Goede acteurs, meeslepend verhaal en een lekkere dosis humor. 

Thor: The Dark World (2013)

Ik ben wel fan van een beetje brute goden actie en super gave special effects. Het enige wat mij stoorde was dat er ook sci-fi vuurwapens in voorkwamen en die kon ik niet helemaal plaatsen. Maar daar moet je jezelf overheen zetten zodat je kan genieten van het spannende verhaal. Zeker net zo goed als de eerste en misschien zelf wel een beetje beter.

Assault on Wallstreet (2013) Ook te zien op Netflix

Eeuhm... Ja waar moet ik beginnen. De film staat onder het genre actie en wanneer je de poster bekijkt, lijkt de film ook echt bij het genre te passen. Dominic Purcell heeft mijn hart gestolen met zijn rol in de serie Prison Break, dus ik had over all hoge verwachtingen van de film. Ik vond het niet zo'n succes. Het verhaal is echt afschuwelijk zielig en ik heb de helft van de film moeten huilen. Drama is een beter genre. Marcel was wel erg enthousiast. Hij vond het een sterk verhaal waarbij je ook echt een beeld kon krijgen waarom mensen door kunnen slaan tijdens een financiële crisis. 

Frozen (2013)

Ge-wel-di-ge film! Ik heb constant in een deuk gelegen! Het is wel écht een Disney film met een prinses en een gewone kerel en een sprookjespaleis. Ook werd er in de eerste helft om de vijf minuten gezongen. Ik stoorde me er helemaal niet aan, maar de man naast me was af en toe flink aan het zuchten. Zeker een aanrader (ook om na Assault on Wallstreet te kijken, zodat je uit je dip komt)!

Q: HEBBEN JULLIE NOG LEUKE FILMS GEZIEN VAN HET WEEKEND?

1 opmerking:

Dankjewel voor je lieve reactie! x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...